Papa rellena от Перу
За 4 порции
За картофеното пюре:
1,5 кг картофи
20 мл зехтин
30 г масло
сол на вкус
Картофите се обелват и сваряват с малко сол. Когато са готови, се намачкват с преса за картофи и се добавят зехтина, маслото и евентуално още сол на вкус.
За месото:
зехтин
2-3 скилидки чесън (нарязани на ситно)
1 глава лук (нарязана на ситно)
сол на вкус
черен пипер на вкус
500 г кайма микс
50 г стафиди
магданоз на вкус
1 червена чушка
100 г черни маслини без костилка
1 сварено яйце
Чесънът се запържва в малко зехтин, добавя се лукът, малко сол, черен пипер и каймата. Готви се 10 мин. на средна темепература, като се разбърква от време на време. След като месото е готово, се добавят стафидите, магданозът, чушката, маслините и свареното яйце – всички нарязани на ситно.
За papa rellena:
брашно
галета
2 яйца
зехтин
В една чиния се слага брашно с галета, а в друга – само галета. В купичка се разбъркват две сурови яйца. С лъжица се взима малко от картофеното пюре и се оформя като плосък кръг. В него се слага малко от каймата и се затваря като „яйце” – каймата трябва да остане изцяло вътре като „жълтък”, а пюрето като „белтък” – отвън. Готовото топче (или „яйце”) се овалва в купата с брашно и галета, след това се потапя в яйцата и след това се овалва само в галета. Пържи се в малко зехтин до златисто. Сервира се със зелена салата.
Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Сдружение „Мулти култи колектив”. Вижте още автентични рецепти от целия свят тук – http://multikulti.bg/tasty/
1,843 преглеждания