Орехови бисквити с брашно от елда
Орехови бисквити с брашно от елда
Продукти: 150 г брашно от елда, 1 малко пакетче краве масло, 150 г захар, 1 яйце, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 100 г едро нарязани орехови ядки; краве масло за тавичката.
Разбийте размекнатото краве масло със захарта на пяна, добавете яйцето и продължете да разбивате до получаването на гладък крем. Постепенно добавете пресятото с бакпулвера брашно и ореховите ядки. Сипете 2 супени лъжици вода и разбийте до хомогенна смес.
Със супена лъжица слагайте в намаслена тавичка купчинки от сместа. Печете бисквитите в предварително загрята до 180 градуса фурна 15-20 минути.
Рецептата е предоставена от издателство Колхида
7,781 преглеждания