Нахут по марокански
Продукти: 500 г нахут от консерва, 2 супени лъжици зехтин, 2 чаени лъжички кимион, 1 чаена лъжичка счукан кориандър, 1/2 чаена лъжичка чили на прах, 1/2 чаена лъжичка канела на прах, 1/4 чаена лъжичка счукан бахар, 1/4 чаена лъжичка смлян джинджифил, щипка кайенски пипер, сол.
Смесете всички подправки и ги разбъркайте добре.
Отцедете нахута, измийте го и го подсушете. Сложете го в тавичка и го поръсете със зехтина и подправките. Печете на умерена фурна докато покафенее.
Можете да предложите ястието и топло, и студено.
Рецептите са от книгата „Нахут” – трета книга от новата поредица на Колхида Био кухня с автор Борислава Илиева.
3,794 преглеждания