Наденички масала по индийски
Продукти: 800 г наденички, 5 глави кромид лук, 1 глава чесън, 4-5 домата (може и от консерва), 1/2 чаена лъжичка джинджифил, щипка кориандър, 1/2 чаена лъжичка кимион, 1/2 чаена лъжичка къри, 1/2 чаена лъжичка шафран, 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер, 1/2 чаена лъжичка червен пипер, 50 г сметана, 3 супени лъжици олио, сол.
Нарежете наденичките и ги задушете в олиото със ситно нарязаните лук и чесън и смления джинджифил. Когато месото побелее, добавете ситно нарязаните обелени домати и оставете ястието да къкри на тих огън около половин час, докато месото стане напълно готово. Добавете останалите подправки и сметаната и оставете на тих огън още 5 минути.
Поднесете със сварен ориз, поръсен със смлян джинджифил.
Рецептата е от книгата „Ароматни треви и сухи подправки” на
издателство Колхида
Автор: Невяна Кънчева
1,042 преглеждания