Мус с шоколад и крема сирене
Необходими продукти:
– 200 гр. крема сирене (изберете такова с по-гладка консистенция)
– 500 мл. сладкарска сметана
– 25 гр. масло
– 150 гр. готварски шоколад
Начин на приготвяне:
1. Натрошете шоколада на парчета и разтопете на водна баня заедно с маслото. Оставете настрани да се охлади.
2. Разбийте добре крема сиренето (ако предпочитате с малко пудра захар). Добавяйте на части шоколада, като не спирате да бъркате.
3. Разбийте сметаната на пухкав крем и внимателно разбъркайте с шоколадовата смес, която трябва да е много добре охладена.
4. Разпределете в купички и сервирайте.
Вкусна идея: Мусът може да бъде поднесен, украсен с пресни плодове, настъргана портокалова коричка или стружки шоколад. Също така може да го използвате и като крем за торта.
Още от Вкусно:
10,485 преглеждания