Мексиканска салата с киноа,червен боб и царевица
Продукти: 200 г киноа, 100 г сварен червен боб, 2 глави кромид лук, 3 супени лъжици зехтин, 250 г царевични зърна от консерва, 1 зелена чушка, 1 червена чушка, 1 люто чушле, сока от 1 лимон, смлян черен пипер, сол.
Сварете киноата в 500 мл подсолена вода.
Загрейте зехтина и задушете до омекване нарязания на полумесеци лук. Добавете нарязаните на ивички чушки и задушавайте още няколко минути, като непрекъснато разбърквате. Добавете сварената киноа, сварения боб, царевицата и ситно нарязаното люто чушле, почистено от семенната част. Оставете салатата още 2-3 минути на огъня, като разбърквате непрекъснато. Отстранете от диска и поръсете с лимоновия сок, черен пипер и сол.
рецептите са от книгата „Киноа – супер храната на бъдещото”
на издателство Колхида
5,826 преглеждания