• No categories

Малиново-ментов чийзкейк в чаша

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Malinovo mentov 4iizkeik v 4asha

Тъмният шоколад има няколко ароматни партньора, с които е в пълна хармония. Портокалът и чилито са два от тях, но най-известните са ментата и малините, точно както е тази рецепта за красив и неустоим чийзкейк.

Необходими продукти за 4 порции:

за ментовия шоколад:

– 100 г тъмен шоколад
– 50 г сметана
– 1 с. л. листа мента, ситно нарязани

за хрупкавия слой:


– 100 г бадеми и лешници

– 1 с. л. едри овесени ядки
– 1 с. л. мед
– 1 билково лукче
– 1 ч. л. масло

за крема:


– 200 г крем-сирене

– 2 с. л. заквасена сметана
– 1 ч. л. лимонов сок
– 2 с. л. пудра захар
– ½ шушулка ванилия или 1 ч. л. ванилена захар
– 200 г малини

Начин на приготвяне:

1. За ментовия шоколад сметаната се слага да заври с листата мента. Прецежда се и се разбърква с нарязания шоколад, докато се стопи. Охлажда се.

2. Лукчето се счуква на прах и се смесва с меда. Ядките и овесените ядки се слагат в тавичка, намазана с масло, и се поръсват с меда. Запичат се на 170° С за 5-6 мин. Сипват се върху хартия за печене и се разделят с помощта на лъжици, намазани с масло. Когато изстинат, се счукват на едро.

3. За крема се разбиват заедно сиренето, захарта, лимоновият сок и сметаната. Добавя се ванилената захар.

4. В прозрачни чаши се подреждат слой шоколад, слой ядки, слой крем и слой малини. Така се повтарят, докато се запълнят чашите. Чийзкейкът се сервира охладен.


Рецептата на този неустоим десерт ни предоставиха:

menu logo   списание Меню
   www.menumag.bg

Още рецепти за десерти:

60-Praskoven sladkish s hrupkava kori4ka_660x430   Прасковен сладкиш с кокосова коричка

Shokoladovi ekleri_660x430   Шоколадови еклери

07-cake-s-maskarpone-01   Кейк с маскарпоне, боровинки и касис

 

 


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

3,715 преглеждания

Comments are closed.