Магията на шипковото масло

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rosehip_oil

Шипковото масло, което се добива от плодовете на дивите розови храсти се отличават с високо съдържание на витамини, антиоксиданти е есенциални мастни киселини. То е идеално за ежедневна грижа за кожата и косата не само на децата, но и на възрастните.

Ползи от употребата на шипковото масло:

- Шипковото масло е подходящо за всеки тип кожа, в това число дори за най-чувствителната. То има изключителни подхранващи и хидратиращи свойства. Прилага се при зачервявания и възпаления по кожата и при подсичане на нежната бебешка кожа.

- То има отличен антиейджинг ефект. То намалява фините бръчици, укрепва клетъчните стени и придава свеж и жизнен вид на кожата. Достатъчно е кожата да се третира с чисто шипково масло сутрин и вечер.

- Шипковото масло стимулира производството на колаген и увеличава еластичността на кожата. С негова помощ кожата може да възвърне сияния си и здрав вид.

- С помощта на шипковото масло е възможно да се изравни тена на кожата и да се елиминират пигментните петна, който се появяват в течение на годините, както и тези, които се появяват по време на бременност.

- Шипковото масло е богато на витамин С, което е бариера срещу свободните радикали. То действа антиоксидантно, елиминира токсините и има защитни свойства срещу UV лъчите.

- Удачно е за използване както за кожата на лицето, така и за кожата на цялото тяло. Има чудотворен ефект при напукани устни, загрубяла кожа на петите и лактите. За да почувствате благотворното му влияние е достатъчно да добавите няколко капки от него в лосиона за тяло или крема за лице.

- С помощта на шипковото масло можете да подобрите значително състоянието на косата си. То я прави по-еластична и жива, като намалява чупливостта на косъма и го предпазва от разцепване. Идеално средство за успокояване на раздразнена и зачервена кожа на скалпа.

- Шипковото масло е чудесно средство за подпомагане на лечението на екзема и псориазис, благодарение на хидратиращото си и омекотяващо действие.

Този материал е адаптиран от thegreenparent.co.uk

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,066 преглеждания

Comments are closed.