Любимата лазаня „Болонезе”
Всички обичаме паста, защото е вкусна и обикновено лесна и бърза за приготвяне. Лазаня “Болонезе” е една любима класическа рецепта, която е подходяща за семейна вечеря, неделен обяд, а и за посрещане на гости. Опитайте!
Необходими продукти за 6 порции:
– 250 гр. кори за лазаня
– ½ кг кайма
– 800 гр домати пресни или от консерва
– 1 морков
– 1 глава лук
– 200-250 г кашкавал
– босилек (сух или пресен)
– сол и пипер на вкус
– олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и моркова на дребно и ги запържете леко в мазнината. Добавете каймата, като разбърквате непрекъснато, за да се раздроби.
2. Добавете настърганите домати (или консервата и подправките. Оставете на слаб огън, докато сместа се сгъсти достатъчно.
3. Кипнете по-голямо количество подсолена вода с няколко капки мазнина. Пускайте една по една корите и оставете по няколко минути всяка, докато омекнат. Добре е да не се изкушавате да пускате по повече, защото лесно се слепват.
4. Настържете кашкавала, като го разделите на две части. Едната за плънката и другата д остане за поръсване отгоре.
5. В намазнена тавичка започнете да редите ред кори, сос, кашкавал, докато свършат продуктите.
6. Запечете за 15-20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Когато е готова, поръсете с останалия кашкавал и дозапечете до зачервяване.
Още от Вкусно:
9,517 преглеждания