• No categories

Любимата лазаня „Болонезе”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

lazanq boloneze

Всички обичаме паста, защото е вкусна и обикновено лесна и бърза за приготвяне. Лазаня “Болонезе” е една любима класическа рецепта, която е подходяща за семейна вечеря, неделен обяд, а и за посрещане на гости. Опитайте!

Необходими продукти за 6 порции:

– 250 гр. кори за лазаня
– ½ кг кайма
– 800 гр домати пресни или от консерва
– 1 морков
– 1 глава лук
– 200-250 г кашкавал
– босилек (сух или пресен)
– сол и пипер на вкус
– олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и моркова на дребно и ги запържете леко в мазнината. Добавете каймата, като разбърквате непрекъснато, за да се раздроби.

2. Добавете настърганите домати (или консервата и подправките. Оставете на слаб огън, докато сместа се сгъсти достатъчно.

3. Кипнете по-голямо количество подсолена вода с няколко капки мазнина. Пускайте една по една корите и оставете по няколко минути всяка, докато омекнат. Добре е да не се изкушавате да пускате по повече, защото лесно се слепват.

4. Настържете кашкавала, като го разделите на две части. Едната за плънката и другата д остане за поръсване отгоре.

5. В намазнена тавичка започнете да редите ред кори, сос, кашкавал, докато свършат продуктите.

6. Запечете за 15-20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Когато е готова, поръсете с останалия кашкавал и дозапечете до зачервяване.


Още от Вкусно:

Jagodova torta s ekleri par4e   Ягодова торта с еклери

krem-supa-asperji   Крем-супа от аспержи

selski-hlyab   Селски хляб

banana-flambe   Банани фламбе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

9,517 преглеждания

Comments are closed.