Леко, вкусно и нисковъглехидратно меню, точно като за след празници
Шоколадов каприз с филирани бадеми
Продукти:
2 черни шоколада /двата бяха общо около 200 грама и над 85% какао
2 супени лъжици течна стевия (или пък кленов сироп, мед, сироп от агаве)
1 супена лъжица кокосово масло
50 грама сурови филирани бадеми
Начупете шоколадите на малки парчета и ги разтопете на водна баня. След втечняване на шоколадите, добавете течната стевия и кокосовото масло, разбъркайте сместа много добре и свалете от котлона. Докато сместа е още топла, много внимателно я изсипете в тавичка с размери 20х25, покрита предварително с хартия за печене. С лъжица разпределете равномерно шоколадовата лава и покрийте с филираните бадеми. Сложете шоколадовия каприз с филирани бадеми във фризера за един час, а след това направо чупете и хапвайте.
Вижте рецепта за крем супа от гъби с праз лук и сметана
***
Тези рецепти ни бяха любезно предоставени от кулинарния блог www.vilistime.com.
За повече здравословни и вкусни рецепти, поръчайте книгата “Нисковъглехидратни рецепти за душата“.
5,607 преглеждания