Круши в джинджифилов сироп
Пикантните вкусове на джинджифила и канелата са истински емоционален завършек на тази сладостна рецепта с круши.
Време на приготвяне: 30 минути + 30 минути за охлаждане
Степен на трудност: лесна
Необходими продукти за 4 порции:
– 4 твърди зрели круши
– 2 с. л. масло
– ½ ч. ч. вода
– 3 с. л. захар
– 2 с. л. мед
– 1 с. л. джинджифил, ситно нарязан
– 1 пръчка канела
– 60 мл вермут или бяло вино
– 2 с. л. коняк
– бишкоти за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Водата се слага да заври със захарта, меда, джинджифила, канелата и виното. Оставя се да изври наполовина.
2. Крушите се обелват, срязват се на половини и семките се отстраняват. Маслото се стопява в тиган и в него се слагат крушите. Обръщат се от всички страни.
3. Сиропът се налива при крушите. Добавя се конякът. Оставя се да ври на умерен огън за 10 мин. Плодовете се обръщат от всички страни. Оставят се да изстинат в сиропа. Сервират се с бишкоти.
Рецептата ни предоставиха:
Още от Вкусно:
1,550 преглеждания