Крем супа от тиква (8 – 10 месеца)
Продукти:
Около половин килограм тиквено пюре (от консерва или прясно приготвено)
400 гр пилешки или зеленчуков бульон
1 голяма глава лук
2 моркова (нарязани на кръгчета или на кубчета)
2 чаши прясно мляко (или кисело по желание)
Щипка черен пипер
Щипка канела и индийско орехче
½ лъжица сода (бакпулвер)
1/3 лъжица сол (или по-малко, на вкус)
Сметана (по желание)
- В голяма тенджера смесете пилешкия бульон, лука, моркова, содата, солта и подправките.
- Оставете да заври незахлупено за 10-15 минути до омекване на морковите.
- По желание може да блендирате бульона със зеленчуците, за да получите кремообразна смес.
- Добавете тиквата и млякото. Оставете да заври без похлупак 10 минути.
- Налейте в купички и сервирайте с лъжица сметана.
920 преглеждания