Kрем супа от моркови със сирене крема
Продукти:
500 г моркови, 2 глави кромид лук, 1 червена чушка, 5 супени лъжици зехтин, 400 мл зеленчуков бульон (от кубчета), 300 мл сок от моркови, 2 супени лъжици сирене крема, 2 супени лъжици лимонов сок, 100 г сирене Моцарела, магданоз, смлян черен пипер, сол.
Нарежете на колелца почистените моркови, нарежете на ситно лука, а чушката на ивички.
Сгорещете зехтина и задушете смесените лук, моркови и чушка за 3-4 минути, като разбърквате непрекъснато. Залейте с бульона и сока от моркови и посолете.
Варете на умерен огън 15 минути под капак. Добавете сиренето крема и лимоновия сок и след като разбъркате, пасирайте сместа. Поръсете със ситно нарязан магданоз и с черен пипер и отново разбъркайте добре.
Разлейте супата в чиниите и разпределете по порциите нарязаното на ситни кубчета сирене Моцарела.
рецептите са от книгата Супички, чорбички
на издателство Колхида
8,132 преглеждания