Крем с маскарпоне и винен топинг
За топинга:
200 мл. червено вино
100 мл. мед
2-3 супени лъжици захар
1 пръчка канела
За крема:
300 грама маскарпоне
3 супени лъжици пудра захар
2-3 супени лъжици гъсто кисело мляко
150 мл. разбита сладкарска сметана сметана
В малка тенджерка смесваме 200 мл. червено вино, 100 мл. мед и няколко супени лъжици захар. Слагаме на котлона да заврят. Прибавяме и една пръчка канела (не слагайте канела на прах, за да остане сосът бистър). Така получената смес ври на бавен огън, докато се сгъсти. Охлажда се и се съхранява в хладилник.
Разбиваме леко 300 грама маскарпоне с няколко супени лъжици пудра захар. Прибавяме 2-3 супени лъжици гъсто или цедено кисело мляко. Към така получената смес добавяме и 150 мл. разбита сладкарска сметана. Разпределяме крема в десертни купички и охлаждаме в хладилник. По желание можем да добавим вътре и натрошени бискивити.
Преди сервиране поливаме крема с топинга от вино.
4,712 преглеждания