Колко е важна домашно приготвената храна за децата?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
kid eats salad

Според проведени научни проучвания, децата, които се хранят с така наречения „фастфууд“, имат по-нисък коефициент на интелигентност от връстниците си, които ядат прясна, домашно приготвена храна. Специалисти от Лондонския университет провеждат пручване, в което участват 4 000 деца на възраст между 3 и 5 години,  а резултатите били смайващи. Изследването доказало, че начинът, по който децата се хранят, влияе пряко върху тяхното ниво на интелигентност. Експертите са убедени, че редовната консумация на храна, приготвена у дома с пресни продукти, определено има положителен ефект върху емоционалното и интелектуално развитие на децата.

Отделно проучване на австралийски учени показва, че децата, които често консумират „фастфууд“, се представят по-слабо в училище и постигат поне две точки по-малко на тестовете за интелигентност в сравнение с децата, които редовно ядат свежа и здравословна храна.

Според още едно научно проучване, публикувано отдавна от американски учени, децата които често ядат пържени картофи и пица в ранна детска възраст, постигат пет точки по-ниски резултати на тестовете за интелигентност от своите връстници, които редовно се хранят с пресни плодове и зеленчуци.


www.healthyfoodhouse.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,834 преглеждания

Comments are closed.