• No categories

Коледна веге „пуйка” с кестени

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pujka

Необходими  продукти за 4порции

400г сайтан чикън


За плънката:

400 г кестени

2 скилидки чесън

200 г гъби

сол, черен пипер

2-3 с.л. олио

1 с.л. тиквено олио

1с.л. соев сос (тъмен)


За гарнитурата:

400г ориз

100г  Стафиди или фурми (да се нарежат на малки парченца)

1-2глави стар лук              

Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Кестените се цепват леко с нож и се сваряват в подсолена вода. Белят се и се намачкват на пюре по желание или ги оставяте на малки парченца. Към тях се прибавят, скълцаните скилидки чесън, ситно нарязаните гъби, солта и черния пипер.Задушават се в тиган за 5-10мин.

Сайтана се овкусява с соевия сос и  се задушава с малко олио отделно в тиган за 4-5мин. накрая се добвя и тиквеното олио.

Ориза сварявате в подсолена вода. Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно със стафидите накрая се добавя сварения и добре отцеден ориз.

 

Рецептата е предоставена от здравословен вегетариански ресторант Кринг

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,866 преглеждания

Comments are closed.