Коледна веге „пуйка” с кестени
Необходими продукти за 4порции
400г сайтан чикън
За плънката:
400 г кестени
2 скилидки чесън
200 г гъби
сол, черен пипер
2-3 с.л. олио
1 с.л. тиквено олио
1с.л. соев сос (тъмен)
За гарнитурата:
400г ориз
100г Стафиди или фурми (да се нарежат на малки парченца)
1-2глави стар лук
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Кестените се цепват леко с нож и се сваряват в подсолена вода. Белят се и се намачкват на пюре по желание или ги оставяте на малки парченца. Към тях се прибавят, скълцаните скилидки чесън, ситно нарязаните гъби, солта и черния пипер.Задушават се в тиган за 5-10мин.
Сайтана се овкусява с соевия сос и се задушава с малко олио отделно в тиган за 4-5мин. накрая се добвя и тиквеното олио.
Ориза сварявате в подсолена вода. Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно със стафидите накрая се добавя сварения и добре отцеден ориз.
Рецептата е предоставена от здравословен вегетариански ресторант Кринг
1,866 преглеждания