Китайски омлет
Това е доста засищащ омлет, защото съдържа пилешко месо и скариди. Готви се като обикновения, но се сервира нарязан на рулца.
Продукти: 8 яйца, 2 чаени чаши сварено пилешко месо, почистено от костите, 12 коктейлни скариди, обелени и сварени, 2 супени лъжици ситно нарязан пресен лук, 2 супени лъжици лек соев сос, няколко капки сос Чили, 2 супени лъжици растителна мазнина, сол.
Начин на приготвяне: Разбийте леко яйцата в купа. Добавете ситно нарязаното пилешко месо и скаридите и разбъркайте добре сместа. Добавете соевия сос, лука и соса Чили и отново разбъркайте.
В отделен съд загрейте мазнината и добавете сместа, като я изливате внимателно, за да покрие равномерно съда. Гответе на умерена температура, като леко разбърквате с вилица, докато повърхността се стегне и добие кафеникав цвят. Щом омлетът стане готов, го приплъзнете от тигана в чиния с помощта на шпатула. Нарежете го на рулца и го сервирайте.
Вариант: Можете да добавите допълнителен привкус на омлета, като смесите с лука 1 супена лъжица сусамово семе.
Моят съвет: Добавете в омлета сварен грах и сервирайте като основно ястие.
1,676 преглеждания