Качамак с гъби
Качамакът е традиционно зимно ястие, особено след като отминат постите, но днес отново ще се съобразим с тях.
Необходими продути:
1 чаши царевичен грис
5 чаши зеленчуков бульон
сол
черен или бял пипер
¼ чаша настъргано твърдо сирене или кашкавал(ако не постите)
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
500 гр. печурки
2 скилидки чесън
2 супени лъжици нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Кипнете водата и добавете солта, след което постепенно и бавно сипвайте царевичния грис като бъркате непрекъснато. Използвайте дървена лъжица. Намалете огъня и оставете качамака да се сгъсти под похлупак. Когато е готов прибавете сиренето и разбъркайте добре.
Пригответе гъбите с чесъна като ги задушите в зехтина, накрая добавете магданоза. Сервирайте ястието топло.
Снимка: bellalimento.com
2,592 преглеждания