• No categories

Хрупкави бисквитки със салвия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Hrupkavi biskviti sus salvia

Когато търсите нещо дребно да похапнете, крекерите може винаги да ви подкрепят. А ако искате да знаете какво точно съдържат, направете си ги сами.

Необходими продукти за 25 броя:

– 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
– 1 ч. ч. фини овесени ядки
– 1 ч. л. бакпулвер
– 1 с. л. пресни листа от салвия, ситно нарязани
– ½ ч. л. смляна морска сол
– 100 мл студен зехтин
– 4 – 6 с. л. ледена вода

Начин на приготвяне:


1. Брашното се смесва с овесените ядки, бакпулвера, салвията и солта. Слага се в кухненския робот и се пуска на максимална мощност. Постепенно се добавят зехтинът и водата. Трябва да се получи пластично тесто, което може да се разточва.

2. Тестото веднага се разточва тънко върху незалепваща повърхност или хартия за печене. Нарязва се на бисквитки и се изпичат до бледорозово за 10 – 14 мин. във фурна, загрята на 190° С.


Благодарим за рецептата на:

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg



Още от Вкусно:

teleshka supa s estragon   Телешка супа с естрагон

tikva s podpravki-1   Бонбони от тиква

salata s rukola, proshuto i smokini   Салата с рукола, прошуто и смокини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,782 преглеждания

Comments are closed.