Хигиената на подрастващите

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kids-hygiene

Всички малчугани се цапат, когато си играят – но нека да бъдем честни, повечето деца дори се цапат, когато спят. И докато в това няма нищо лошо, необходимо е да започнете да ги учите на някои основни правила за хигиената. Колкото по-често напомняте на детето си за нея, толкова по-бързо то ще се научи как да я спазва.

Хигиена: Основни правила

Вие трябва да научите детето си на основните правила в хигиената и най-добрият начин за това е като детето ви следва. Трябва да се уверите, че винаги сте добър модел за подражание и следвате същите указания, които сте очертали на детето си – а именно, че си миете зъбите толкова често, колкото искате и детето да го прави, че си миете ръцете след като сте си играли с котката, че се грижите за собствената си хигиена по същия начин, по който искате и детето ви да го прави.

Когато са малки, децата не могат постоянно да бъдат отговорни за личната си хигиена, но ако сега изградите основата и му кажете какво се очаква от него, когато стане по-голямо, то ще бъде по-отговорно, докато някой ден (далеч в бъдещето), то може да ви изненада и да си измие ръчичките, без да сте му казвали.

- Разкажете му за микробите и за това как те могат да ни заразят, ако не се пазим от тях. Покажете му кога и как да си мие ръцете, използвайки сапун

- Ако на детето му е труден достъпът до кранчетата или сапуна, може би ще е необходимо да сложите нещо в банята, на което детето да може да стъпи.

- Докато го миете в банята, обяснявайте му какво правите. Може да му дадете сапуна и то само да опита.

- Научете го как да си мие зъбките сутрин и вечер – независимо от това колко протестира, до преди навършването на 6 годинки, детето няма да е в състояние да ги почиства добре, но може да опита, преди вие да му ги измиете.

- Научете го да си слага ръката, когато кашля и да използва кърпичка, когато е храмаво. Имайте предвид, че понякога е трудно да го научите на това, защото децата се объркват как точно да си духат носа.


Още полезно за Децата:

   10 начина да създадем правилни хранителни навици на детето си

   Рисунките говорят

chores   Домашните задължения

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно Полезно

Етикети:

4,163 преглеждания

Comments are closed.