Игри за малките

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Интересни и забавни игри за малките


Фигурки от солено тесто

Соленото тесто за игра е по-трудно за сушене, но пък може да се изпече и да се направят различни формички с него, които да бъдат изключително издръжливи. С него, децата определено ще се забавляват и ще развият въображението си. Сега, както идват коледните празници, можете да си направите снежинки, елхички, елфи и каквото още ви хрумне.

От какво имате нужда:

3 чаша брашно

1 чаша сол

1 ¼ чаша вода

1 супена лъжица глицерин

Смесете всички съставки и ги размесете, докато тестото стане еластично. За да си направите брошки, мъниста, украса или декорация, изпечете тестото върху тавичка с хартия за печене на загрята фурна.

За по-малките неща, тестото се пече 1-1 ½ часа, а за другите – повече. Ако предметът покафенее, изключете фурната.

След като изстине, може да го оцветите и лакирате.

Децата много обичат тази игра, защото им позволява да развият въображеието си и да създадат нещо с ръцете си.

 


Да поиграем на готвачи

Тази игра е една от любимите на малките. Все пак всички знаем, че те обичат да помагат на мама в кухнята, а дори се забавляват още повече, когато си имат своя „кухня” и могат да сътворяват всякакви неща.

Това от което се нуждаете е:

Стари кухненски прибори

Чашки (малки)

Ножчета и вилички за игра

Дървени лъжици

След като подсигурите всички необходими материали, осигурете място в кухнята и оставете детето да готви, докато и вие приготвяте нещо за обяд например.

Бележка:

Листата от някое растение или тревичка могат да бъдат чудесни „подправки”, които вашия мъник с удоволствие ще използва. А ако му купите и една готварска шапка – удоволствието ще бъде пълно.


Картонена кола

Единственото, от което имате нужда е картонена кутия. Кутията трябва да е достатъчно голяма, за да може детето да влезе вътре и да започне да я „кара”. За кормила всичко може да послужи – от фрийзби до капачка от буркан.  

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,853 преглеждания

Comments are closed.