Филе от пъстърва с яйчна плънка
Рулцата от риба по тази рецепта имат не само чудесен и балансиран вкус, но и изключително апетитен външен вид, който, не се и съмняваме, ще ви предизвика да ги приготвите за вечеря.
Необходими продукти за 4 порции:
– 4 пъстърви
– 3 сварени яйца
– 2 с. л. меко масло
– 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
– 1 ч. л. къри на прах
– сол, пипер и зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рибите се филетират, подправят се със сол и пипер на вкус.
2. Яйцата се нарязват на ситно и се объркват с маслото, магданоза и кърито. В центъра на всяка риба се слага по 1 с. л. от плънката и се навива на руло. Завързва се с конец или се закрепва с клечка за зъби.
3. Рулата се намазват със зехтин и се слагат да се запекат във фурна, загрята до 180° С за 20 мин.
За рецептата благодарим на:
Още от Вкусно:
2,055 преглеждания