До Хисаря с деца и истории като на Индиана Джоунс

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

hisarq

С порастването на децата задачата за съвместните излети през почивните дни, постепенно придобива все по-неясни проекции. Ако още се чудите как да си организирате уикенда, особено с оглед на прогнозата за дъжд, споделяме нашата идея за една февруарска разходка до Хисаря. Ако сте решили да излезете от капана на шумния град поне за ден, Хисаря е добър избор, защото:

*Защото е близо до София, Пловдив и Стара Загора.

*Защото прогнозата за приближаващия уикенд не е особено оптимистична дори за любителите на зимните спортове.

*Защото Хисаря предлага разточитено богатство на минерални извори и множество хотели с отлични условия за СПА както за родителите, така и за малчуганите, а това ще ви зареди с енергия и топлина. А и няма деца, които да не обичат цамбуркането в басейни!

*Защото, дори да вали, разходката из красивия парк или покрай древната римска стена, ограждаща центъра на Хисаря, ще ви пренесе в една различна епоха, за която децата ви ще слушат с интерес.

* И защото посещението в старата римска гробница със сигурност ще ги вдъхнови за историите на Индиана Джоунс, а ако намерите някой местен да им разкаже за Маймун дере, повярвайте, на връщане няма да можете да ги укротите.
Работното време на обекта през зимата е от 10:00 до 15:00часа.

Не пропускайте да посетите и археологическия музей, особено ако никои от компанията не е проявил признаци на досада.

В града има богат избор от хотели и заведения за хранене, в които ще ви посрещнат с усмивка и ще ви накарат да се чувствате желани гости.

На по-малко от 20 км. от Хисаря се намира Старосел, с открития там от д-р Георги Китов през 2000 годинаТракийски култов комплекс, от края на V и началото на IV век пр. н. е. и най- вероятно, построен от тракийския владетел Ситалк, цар на Одриското царство. Още една интересна археологическа точка, която ще възбуди въображението ви и ще ви зареди с ентусиазъм.

Гледката към долината е невероятна!

 

Прочетете още:

10 дестинации в България, които да посетим заедно с децата си

На бани

Бременна на път

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

20,069 преглеждания

Comments are closed.