Десет основни качества, важни за майчинството

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
maichinstvo


1. Търпение

Ако притежавате способността да повтаряте стотици пъти едно и също неко, да чакате детето си в парка, докато събере всички камъчета и пръчки, за да ги отнесе у дома, да стоите с часове до него, когато е на гърне, то вие вероаятно сте перфектната майка или сте готова за майченство.

2. Чувство за хумор
В състояние сте да виждате всяка ситуация от смешната й страна и умеете да се надсмивате на своите грешки и недостатъци. Това е залог, че ще приемете и предизвикателствата на майчинството една идея по-леко и далеч по-спокойно.

3. Приемане на ситуациите такива каквито са
Не се опитвате да променяте и преформатирате хората около себе си, както и ситуациите, свързани с тях. Приемате всичко такова каквото е и продължавате смело напред без да си поставяте за цел преследването на непостижими идеали.

4. Фантазия
Ако притежавате достатъчно добре развита фантазия, то тя ще замени купищата излишни играчки, а ползата за детето ви ще е в това, че то ще получи пример как да развие своято собствено нестандартно мислене.

5. Уважение към детските игри и интереси
Когато възрастните оставят децата да се занимават сами те провокират у тях самостоятелност и изобретателност, както и способност за взимане насамостоятелни решения. По този начин детето ще се научи да еважава и вашите лични занимания.

6. Липса на привързаност към предметите от бита
Ако детето ви е изрисувало тапетите или надраскало холната масичка, пребоядисало хладилника е вероятно да изпитате гняв и сериозен емоционален срив, но не бива да сте роби на вещи. По-добре си представете, че само след няколко години ще си спомняте с носталгия за тези пакости, които със сигурност с времето ще ви носят радост и смешни спомени за разказване.

7. Осъзнатост
В ежедневието си на родител сте критични към всяка информация. Стремите се да мислите и разсъждавате повече отколкото да следвате готови модели на поведение.

8. Радвате се на всяка секунда спокойствие и тишина
За семействата, които живеят в големите градове всяка минута спокойствие и тишина е от съществено значение. Темповете на живот трябва да следват вашето собствено темпо, без излишно натоварване, припряност и нервност.

9. Интересът към живота
Имате свои интереси, хобита, желания, които ви помагат да се развивате като личност и да правите това, което обичате и ви е интересно. Важно е да живеете живота си смислено и интересно, независимо от задълженията на майчинството. В този живот, естествено детето ще заема важно място, но ще имате и нещо за себе си, след като то порасне и поеме по пътя си.

10. Интересувате се от всичко, което се случва около вас.

по материали от uduba.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

28,436 преглеждания

Comments are closed.