• No categories

Динята – плодът на лятото

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dinya

Динята е чудесен и много обичан плод през лятото. Тя е освежаваща, утолява жаждата и ти остава приятен вкус.

Но за да изберем узряла, сладка и сочна диня, ни трябва както нюх, така и да знаем някои дребни хитринки, които ще ни помогнат да се насладим изцяло на плода.

 

  1. Отидете в някой плод и зеленчук, който познавате и от който обичате да пазарувате.
    Така ще ви е по-лесно да изберете по-хубава диня.
     
  2. Гледайте за дини, които блестят. Узрялата диня е по-бледа на цвят, но има блясък. Цветът трябва да е еднакъв – избягвайте дини, които от едната страна са по-светли,
    а от другата – по-тъмни.
     
  3. Намерете жълто или бяло петънце по динята. Това е мястото, където динята е докосвала земята. Узрялата диня има жълта точка, а не узрялата – бяла.
     
  4. Може да почукате с пръст върху динята – ако чуете кух звук – значи е узряла.
     
  5. Трябва да знаете каква диня искате. Женските дини са по-големи,
    по-сладки и имат по-малко семки от мъжките. За да разберете дали една диня е мъжка или женска, погледнете към долната част и вижте кръга, който е очертан върху динята, ако е по-малък, значи е мъжка, ако е по-голям – женска.
FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,974 преглеждания

Comments are closed.