Детският киноклуб в София ще изпрати 2016-та с анимацията „Отнесена от духовете”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Spirited Away (2)

В неделя, 11-ти декември, Детският киноклуб на Българско кинообщество организира последната си прожекция и игра за годината.

Филмът е „Отнесена от духовете” на легендарния японски аниматор Хаяо Миядзаки, мястото е „Театрална работилница Сфумато“, а началният час 16:00ч.

„Отнесена от духовете” е носител на Златна мечка от фестивала в Берлин (2002), а през 2003г. печели Оскар за най-добра анимация. Считан е за най-касовият филм в историята на японското кино досега.

Филмът разказва за приключенията на 9-годишната Чихиро и родителите й, които зла магьосница превръща в прасета. Момиченцето попада в в паралелен свят, обитаван от духове, магьосници и чудовища.  Благодарение на добротата и смелостта си, а и на новия си приятел Хаку, Чихиро успява да развали магията и да освободи себе си и семейството си.

След филма за най-малките зрители ще има игра, целяща да запознае децата с различни особености на анимационните филми и да ги приобщи към езика на киното.

Всеки присъстващ на тази прожекция ще има възможността да получи индивидуална членска карта към Българско кинообщество, с която през 2017г. ще има достъп с предимство до прожекциите, творческите работилници и всички останали събития, организирани от клуба.

Прожекцията в детския киноклуб в София се осъществяват с подкрепата на Столична програма „Култура”.

Можете да следите програмата в София и останалите градове тук.

Вход свободен, до запълване на местата в залата.
Филмът е дублиран на български език.
Разпространител за България – Про Филмс.

Spirited Away (4)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,922 преглеждания

Comments are closed.