„Тази Коледа чудесата правите Вие“ – благотворителна кампания

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

15110990_10154740422157277_7150650406107153856_o

„Тази Коледа чудесата правите вие“ не е от типичните благотворителни кампании, които се организират около 25 декември. За четвърта година тази инициатива има за цел да ангажира и вдъхнови служителите на големи и малки социално отговорни компании да организират сами благотворителни събития в офиса, с които да повдигнат коледния дух и да сплотят екипа си, но и да дарят средства и да покажат съпричастност към идеята нито едно българско дете да не попада в изолацията на социалните институции, а да живее сигурно и обичано в семейство.

„Тази Коледа чудесата правите вие“ се отличава и с това, че Фондация „За Нашите Деца“ предлага на сайта на кампанията различни иновативни и забавни идеи, с които компаниите могат да изненадат своите служители и да внесат духа на Коледа в техните офис пространства. Всяка бисквитка крие 12 различни инициативи, като например Коледно кино, Коледна викторина, Коледно караоке, Коледен базар и др.

25 социално отговорни компании вече заявиха желание да се присъединят към „Тази Коледа чудесата правите вие“, някои от тях вече започнаха да осъществяват избраните от тях идеи. Най-популярни и харесвани от  предложенията се оказаха тези, скрити под бисквитки 1 и 2- Вкусът на Коледа и Коледен базар.

Офисите на компаниите, избрали опция 1, не само ще засияят от светлината, идваща от лампички и други коледни украшения, но и ще носят апетитния вкус и мирис на Коледа. Сетивата на работещите ще бъдат съблазнени от аромата на различни коледни гозби и сладки, канела и топъл шоколад и много други кулинарни изкушения,  приготвени лично от тях. Коледния базар дава шанс на забравените и скрити в кашони, някъде на тъмно в мазето, вещи да намерят своя нов дом.

Част от компаниите са поели отговорната задача да оставят въображението на служителите си само да измисли благотворителна кампания, с която да подкрепят каузата на фондацията. Един от участници, например, възнамерява да организира онлайн търг.

Миналата година, „Тази Коледа чудесата правите вие“ успя да обедини 60 малки и големи компании в името на една цел – осигуряване на щастливо детство на най-уязвимите деца в България. Съвместните ни усилия ни донесоха близо 40 000 лева, които инвестирахме в институциите и услугите, с които фондацията работи.

С набраните средства от четвъртото издание на кампанията ще спаси бебета от раздяла с техните семейства, ще обучи нови приемни семейства, ще помогне на деца със затруднения в развитието  да имат пълноценен живот и на бебетата в Детска къща да намерят своето ново семейство.

Фондацията се надява да се включат повече фирми в благотворителната инициатива, която не само ще помогне на децата в нужда, но и ще даде на участниците емоционалната удовлетвореност от извършването на едно добро дело.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,423 преглеждания

Comments are closed.