Десетки деца създадоха свои приказни сюжети с любимите си герои в конкурса „Забавното четене“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ZABAVNOTO-CHETENE-PR-640x480-WINNERS

Десетки деца се включиха в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“, който се проведе в рамките на кампанията „Забавното четене“. В инициативата на детския портал Az-deteto.bg и Investor Media Group взеха участие ученици от 2-ри до 7-ми клас от цялата страна, които написаха своите уникални истории с най-обичаните от тях приказни герои.

От Хитър Петър до Хърмаяни Грейнджър – в разказите си децата обединиха както познати на всички поколения персонажи, така и такива от съвременни литературни произведения.

„Истинска радост бе да разбера, че героите на моето детство – Том Сойер и Пипи, са герои и на съвременните ученици. Е, те си имат и Хари Потър, който също е много готин. А Хари от книгите е още по-готин и от кино-версията си Даниъл Радклиф. Защото книжният Хари за всяко дете е различен“, казва Даниел Ненчев, водещ на предаването „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR и част от журито в конкурса.

Той и останалите членове на журито признаха, че са се затруднили в избора си на победители в конкурса, като най-голямо влияние при оценяването са оказали креативността на децата и въздействието на текстовете им.

Според Даниел Ненчев силата на хубавите детски книги е в това, че създават невидими светове, в които душата разгръща пълния си потенциал.

„Този чудесен конкурс показа нещо извънредно важно – новите деца притежават въображение. В момента, в който изкуственият интелект замени повечето днешни професии, хората ще могат да проявяват човешкото и да са полезни на себе си и на света само ако имат въображение. А то се култивира най-вече през четенето с разбиране. И формирането на емоционална интелигентност. Можем да сме спокойни за бъдещето. Там ще има прекрасни хора“, казва още журналистът.

Имената на победителите в конкурса са обявени ето ТУК, както и във Фейсбук страниците www.facebook.com/azdetetobg и www.facebook.com/zabavnotochetene. Отличените разкази ще бъдат публикувани онлайн, а победителите ще получат специални награди.

„Забавното четене“ е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group.

Партньор на „Забавното четене“ е издателство Ciela. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Azjenata.bg, Dnes.bg, Detskiknigi.com, Purvite7.bg, Noviteroditeli.bg.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

18,780 преглеждания

Comments are closed.