Чийзкейк с ягодов конфитюр
Продукти:
2 пакетчета бисквити “Роден край” с какао
125 гр. разтопено масло
250 гр. крема сирене
1/2 ч. чаша кисело мляко
200гр. суха сметана за кафе
3 яйца
ванилия
Порции:
12-14 парчета
Време:
Приготвяне 20 минути
Печене 20 минути
Приготвяне:
Натрошаваме бисквитите с блендер на ситно. Добавяме разтопеното масло, разбъркваме сместа и изсипваме във форма с откачващо се дъно, като притискаме и изравняваме с лъжица.
Прибираме блатът за 30 минути в хладилник, за да стегне или за 10 минути във фризер.
С миксер разбиваме крема сиренето, добавяме киселото мляко, бъркаме отново. Прибавяме сухата сметана. Най-накрая чукваме 3-те яйца и заедно с ванилията разбъркваме.
Печем около 20 минути в загрята фурна на 180 С.
* Забележете, че в рецептата не присъства захар. Умишлено е, сметаната е сладка и не е нужно.
**За топинга добавяме конфитюр от ягоди или друго подходящо по ваш избор.
По рецепта на Дани Динева
3,508 преглеждания