• No categories

Четири вълшебни рецепти с риба

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Никулден е голям празник, почитан не само у нас, но и в цяла Европа. Това е и един от дните в продължителните коледни пости, в който е разрешено да се консумира риба. Каква да бъде и как да я приготвим – на този въпрос повечето от нас търсят отговор около 6 декември, за да спазим традицията и да почетем празника. Предлагаме ви четири рецепти, специално подбрани за вас, от книгата Нисковъглехидратни рецепти за душата“.

Печена риба с пюре от грах

riba-s-grah

Продукти:

400-грамова пъстърва

За маринатата:

50 мл зехтин
1 кафена лъжица сух розмарин
1 кафена лъжица кокосова захар
1/2 връзка пресен копър
2 скилидки чесън
прясно смляна морска сол
прясно смлян черен пипер
сока от 1 лимон
1/2 чаена чаша бяло вино или розе

Смесете всичко изброено, пасирайте, овкусете рибата и я оставете да престои около 45 минути, като всичко това е добре да се случи в тавата, в която планирате да печете пъстървата.

За компания и допълнителен вкус, преди да я сложите рибата да се пече, сложете 100 гр. натрошени сурови орехови ядки, един лимон, нарязан на парчета и 1/3 от бурканче “лукчета в оцет” (бурканчето е 180 г). С част от орехите напълнете рибата, ако искате можете да добавите кръгчета лимон. Полейте пъстървата с малко от киселата марината на лука и изпечете под фолио за 30 минути.

Печената риба върви с пюре. Пюрето от грах идеално допълва тази. За пюрето са нужни 400 гр. замразен грах. Сварете го в подсолена вода за около 20 минути. След сваряването, веднага измийте граха под струя студена вода. Изсипете сварения грах в блендер, добавете още малко сол, прясно смлян черен пипер, масло и две супени лъжици оризово мляко (можете да сложите такова, с каквото разполагате, или една лъжица сметана). Пасирайте до готовност.

Здравословна ципура на фурна Сьомга с броколи на фурна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3 4

3,505 преглеждания

Comments are closed.