• No categories

Четири вълшебни рецепти с риба

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Сьомга с броколи на фурна

siomga-s-brokoli

Продукти:
1 глава броколи
охладено филе от сьомга /200 гр./
3-4 чери доматчета
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Отстранете кожата от филето на рибата, овкусете с прясно смляна морска сол и черен пипер. След това бланширайте половината глава броколи, като я пуснете за 2-3 минути във вряща солена вода. За да запазите свежия зелен цвят на броколито, веднага след бланширането го потопете в студена вода. В недълбока тава, покрита с хартия за печене и намазана с малко зехтин, сложете филето от сьомга,без кожата, а около него наредете предварително бланшираните броколи и няколко разрязани чери доматчета.

Преди да сложите всичко във фурната за печене, овкусете със сос, приготвен от:

сока на един лайм (или обикновен лимон)
4-5 чаени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжица мед

Изпечете ястието за около 25 минути на 180 градуса.
Благодарение на соса, тази сьомга с броколи на фурна има изключително свеж вкус.

Вижте как да приготвите Здравословна ципура на фурна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3 4

3,506 преглеждания

Comments are closed.