Четири вълшебни рецепти с риба
Сьомга с броколи на фурна
Продукти:
1 глава броколи
охладено филе от сьомга /200 гр./
3-4 чери доматчета
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Отстранете кожата от филето на рибата, овкусете с прясно смляна морска сол и черен пипер. След това бланширайте половината глава броколи, като я пуснете за 2-3 минути във вряща солена вода. За да запазите свежия зелен цвят на броколито, веднага след бланширането го потопете в студена вода. В недълбока тава, покрита с хартия за печене и намазана с малко зехтин, сложете филето от сьомга,без кожата, а около него наредете предварително бланшираните броколи и няколко разрязани чери доматчета.
Преди да сложите всичко във фурната за печене, овкусете със сос, приготвен от:
сока на един лайм (или обикновен лимон)
4-5 чаени лъжици зехтин
1/2 чаена лъжица мед
Изпечете ястието за около 25 минути на 180 градуса.
Благодарение на соса, тази сьомга с броколи на фурна има изключително свеж вкус.
Вижте как да приготвите Здравословна ципура на фурна
3,506 преглеждания