• No categories

Бял селски хляб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

byal-selski-hlyab

Продукти: 300 г бяло брашно, 175 мл топличка вода, 1 супена лъжица краве масло, 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка суха мая; олио за купата и формата.

Пресейте брашното, добавете кравето масло и го претрийте с пръсти да се получат трохи. Сипете солта, захарта и маята и постепенно започнете да наливате топличката вода. Омесете гладко тесто, сложете го в намаслена купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса.

Премесете го върху посипана с брашно повърхност и прехвърлете в намаслена форма. Отново покрийте с кърпа и оставете тестото да втаса още веднъж.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна. След 25 минути покрийте с фолио, намалете малко силата на огъня и допечете хляба.

Извадете върху решетка да се охлади.

 

от книгата на Невяна Кънчева Хляб от фурната и от хлебопекарната
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,406 преглеждания

Comments are closed.