Бургер с печено пиле и сирене бри
Всички обичаме хамбургери, особено децата, но често само ги гледаме отдалеч, защото не са най-здравословната храна. Но този пълнозърнест бургер с пилешки гърди е едно от изключенията от правилото.
Необходими продукти за 2 порции:
– 2 обезкостени пилешки гърди
– 2 пълнозърнести хлебчета за бургери
– листа пресен спанак (добре почистени и измити)
– сирене Бри (обезмаслено)
– дижонска горчица
– розмарин, сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Махнете кожата на пилето и изрежете всички мазнини. Ако парчетата са много дебели, може да ги срежете на две.
2. Начукайте леко месото и го подправете с розмарин, сол и черен пипер на вкус.
3. В нагорещен тиган (без мазнина или само намазан със зехтин) изпечете добре месото от двете страни.
4. Разполовете питките и ги запечете и тях за около 2 минути.
5. Намажете половинките с малко горчица и сглобете бургера, като подредите месото, спанака и сиренето.
Още от нашите рецепти:
2,534 преглеждания