• No categories

Браунис с кафява тръстикова захар

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

browny

Продукти:

200 гр. черен шоколад

200 гр. краве масло

2 суп. лъжици силно сварено кафе

100 гр. кафява тръстикова захар

4 яйца, разделени белтъци и жълтъци

1/2 ч. чаша сол

60 гр. шоколад, 60 гр. масло, 50 гр. натрошени лешници – за глазурата

 

Порции:

6-8 порции

 

Време:

Подготовка: 25 минути

Печене: 30-35 минути

 

Приготвяне:

На водна баня разтопете шоколада, маслото и кафето заедно. След като се стопи прибавете половината от захарта. Свалете от котлона.

В купа разбийте жълтъците с останалата част от захарта на хубава пяна. Прибавете шоколадовата смес и разбъркайте до пълното смесване. Добавете брашното и солта. Бъркайте с лъжица, докато се смеси хубаво всичко.

В друга купа разбийте на пяна белтъците до твърд връх. Смесете заедно шоколадовата и белтъчната част. Разбърквайте леко с лъжица, за да остане масата въздушна. Покрийте с пекарска хартия тавичка около 25х25 см. Включете фурната и печете на 180 С около 30-35 минути или до суха клечка.

browny

За глазурата смесете отново на водна баня шоколада и маслото. Полейте брауниса с нея. Прибавете натрошените лешници или орехи, каквото имате под ръка.

Е, това е!

 

По рецепта на Дани Динева

http://cooks-and-bakes.com/

Обратно към Седемте рецепти на Дани

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,259 преглеждания

Comments are closed.