Брауни бисквитки
Дребните и закръглени версии на щатския сладкиш brownie притежават всичките му достойнства и могат да се погълнат на една хапка.
Необходими продукти за за около 20 броя
170 г брашно
60 г счукани орехи
½ ч. л. сода бикарбонат
60 мл прясно мляко
2 с. л. лимонов сок
80 г масло
230 г кафява захар
4 с. л. тъмно какао
1 ч. л. ванилена захар
100 г пудра захар
Начин на приготвяне
1.Брашното се пресява със содата и се разбърква с орехите.
2.Млякото се разбърква с лимоновия сок.
3.Маслото се стопява и се разбърква със захарта, какаото и ванилената захар. Добавя се млякото. Разбърква се брашнената смес. Меси се възможно по-кратко. Слага се за 1 час в хладилника да се охлади.
4.От тестото се оформят топчета, които се овалват в пудрата захар и се слагат на разстояние в тавичка, застлана с хартия за печене. Пекат се на 180° С 8 – 10 мин.
Рецептата е предоставена от списание Меню.
Още рецепти:
Свежи смокини, пълнени с мед и сирене
Нисковъглехидратни палео бейгъли
1,517 преглеждания