Бананови мъфини с пикантна шоколадова плънка
Мъфините са изключително благодатно кулинарно поле, както може да се види от тази апетитна рецепта. В нея тропическата плътност на бананите се съчетава със световния любимец шоколада. А всичко това е смело допълнено с дръзка щипка чили.
Необходими продукти за 4 порции
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. бяло брашно
2 ч. л. бакпулвер
⅓ ч. л. сода бикарбонат
2 щипки канела
⅓ ч. л. сол
2 яйца
⅔ ч. ч. кафява захар
100 мл олио
2 намачкани банана
2 с. л. стафиди
50 г ядки – бадеми, орехи, кашу, сусам
за пълнежа:
150 г течен шоколад
½ ч. л. чили
½ ч. л. канела
½ ч. л. смлян бахар
½ ч. л. смлян джинджифил
Начин на приготвяне
- Брашното се разбърква с бакпулвера, содата, канелата и солта.
- Яйцата се разбиват на крем със захарта. На тънка струйка се добавя олиото. Сипва се половината от брашнената смес, добавя се банановото пюре, слага се и останалото брашно. Бърка се с дървена бъркалка. Добавят се стафидите. Сместа се сипва във форми за мъфини, ядките се поръсват отгоре и се пече на 180° С за 30 мин.
- Всички продукти за пълнежа се разбъркват заедно.
- Изстиналите мъфини се издълбават в средата и с помощта на шприц или лъжичка се пълнят с пикантния течен шоколад.
Рецептата е подбрана и изготвена от списание Меню.
Прочетете още:
2,403 преглеждания