Ароматно пилешко соте
Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки филета
2 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидка чесън, нарязан на ситно
1 с. л. нарязани листенца розмарин
½ ч. ч. пилешки бульон или вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се сотират в сгорещения зехтин за 4 мин., обръщат се и се прибавя лукът.
Съдът се покрива и месото се задушава 3 мин., като се разбърква от време на време.
Прибавят се розмаринът, чесънът и бульонът. Ястието се оставя да къкри още около 5 мин.
Подправя се със сол и пипер. Пилешкото соте се сервира със зелена салата и пресни доматчета.
Рецептата е предоставена от списание Меню
Вижте още вкусни рецепти:
884 преглеждания