Агнешки кюфтета с доматен сос и розмарин
Това е една вкусна, ароматна есенна рецепта
Какво ни е необходимо?
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 грама агнешка кайма с подправки, оформена на малки кръгли кюфтета (12 на брой)
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 4 средно големи глави лук,нарязани на ситно.
- 1 супена лъжица листа розмарин, нарязани на ситно
- 400 паста, сварена
- 800 грама домати от консерва.
Приготвяне
- 1. Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете агнешките кюфтета. Запържете ги внимателно от всички страни, докато покафенеят. Извадете ги от тиган
- 2. Изсипете лука в тигана при останалата мазнина, посолете ги с щипка сол и го задушете, докато омекне – за около 10-15 минути. Добавете чесъна и розмарина и гответе за около 2 минути.
- Добавете и доматите и върнете кюфтетата в тигана. Оставете ги да поврат с доматения сос за около 10 минути, докато сосът се сгъсти и кюфтетата са напълно сготвени. Подправете със сол и черен пипер сервирайте с пастата и свеж розмарин.
Oще рецепти:
Мързеливо Суши или Гомоку Суши
Крем супа от целина с хрупкава чабата
1,031 преглеждания