Агнешки кюфтенца
Продукти:
200 г булгур
1 яйце
2 ситно настъргани моркова
700 г агнешка кайма
връзка зелен лук, нарязан на ситно
1 връзка мента (джоджен), накълцана на ситно
Приготвяне:
Булгурът се накисва във вода, за да омекне – за около 1 час. След това се отцежда, ако е необходимо. Морковите се отцеждат от сока и се добавят към булгура. Добавят се каймата, лука, ментата (джоджена)и яйцето. Всичко се овкусява със сол и пипер.
От сместа се оформят кюфтета. Пекат се в тава, покрита с хартия за печене около 30 мин., докато на повърхността им се образува златиста коричка. Поднасят с микс от зелени салати. Приятен апетит!
Още:
1,007 преглеждания