Топ 3 веган супи
Супа от червена леща
Продукти:
200 g червена леща
1 глава кромид лук
2 моркова
1 картоф
1 зелена чушка
2 домата от консерва
3 скилидки чесън
джоджен
магданоз
кориандър
кимион,
риган
3-4 с.л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът, чушката, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в сгорещен зехтин.
Лещата се измива и поставя във висока тенджерата заедно с пасираните домати и нарязания на дребно картоф. Наливат се 500 ml вряла вода, овкусява се с подправките и се добавя запръжката.
Вари се около 10-15 минути. Сервира се с крутони. По желание се пасира.
Доматена крем-супа
Продукти:
1 консерва домати – 500 мл
150 мл вода
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
фиде
1 ч.л. захар
зехтин
сол
риган
босилек
Начин на приготвяне:
Зехтинът се загрява в тенджера, добавят се наситнения лук и счуканите скилидки чесън, като поомекнат се добавя 1 ч.л. захар. Доматите от консервата се пасират и добавят, долива се водата. Оставя се да заври на средна температура, слага се фидето, солта и подправките. Оставя се да покъкри 5-6 минути и готово. Може да се сервира с чеснови крутони или брускети.
Супа от нахут и картофи
Продукти:
200 gr сварен нахут
3 средно големи картофа
100 гр. сварен грах
1 малък домат или 1 суп. лъж. доматено пюре
1 глава лук
1 морков
1 червена чушка
2 с.л. кокосово масло за готвене
1 с. л. брашно
червен пипер
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
В мазнината запържете лука, моркова и чушката. Добавете брашното, разбъркайте и изсипете нарязаните на ситно картофи. Овкусете с червен пипер и наситнения домат или доматено пюре. Залейте с гореща вода и оставете да поври. Като поомекнат картофите, добавете нахута и граха. Оставете да поври още малко, овкусете с черен пипер и поръсете с пресен магданоз. Една част от супата може да намачкате с преса за картофи, за да има по-плътна консистенция.
7,659 преглеждания