• No categories

Гуакамоле

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Авокадото е един от найотличителните плодове в Мексико и често се използва като гарнитура към всяко ястиена резени отгоре или отстрани, натюр или със сол и лимонела. От него се прави прочутото гуакамолегъст сос, или мазилка (по думите на майка ми). Ето и рецептата за него:


2 плода зряло авокадонамачкани с вилица

1 малка глава бял или червен стар лук или няколко зелени стръкове лук (нарязани на много ситно)

сол на вкус

сок от една малка лимонела

пресни листа от кориандър  (нарязани на ситно)

лют пипер или лют сос на вкус


Разбъркайте всичко непосредствено преди да го поднесете или консумиратена малки хлебни хапки, или какъвто и да е вид чипс. Авокадото се окислява много бързо и не се препоръчва да пазите остатъци в хладилника. Вариации на горното гуакамоле: прибавете манго на малки кубчета, или бяло сирене, или печено слънчогледово/тиквено семе, или бекон и домати на кубчета. И направете достатъчно, защото е толкова вкусно, че дори когато го свършите ще искате още!

Аглика Ангелова дарява хонорара си за инициативата „Училища за родители „Да пораснем заедно”. Направете го и Вие!  

И ние като УНИЦЕФ вярваме, че всяко дете заслужава добър старт в живота си, грижовни родители и щастливо детство.  Затова в момента набираме средства за създаването на „Училища за родители „Да пораснем заедно” в цялата страна. Тези училища ще осигурят на родителите на малки деца качествена информация, подкрепа  и пространство, в което да споделят опит, знания, проблеми в присъствието на подготвени специалисти.

Помогни да има повече щастливи деца!

Направи дарение онлайн или научи повече на www.unicef.bg

unicef

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,337 преглеждания

Comments are closed.