• No categories

Зеленчукови пръчици

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2 порции

1 малка тиквичка

2 малки моркова

1 зелена чушка

1 червена чушка

0.100 кг зелен фасул

 

Тиквичката, морковите и чушките се нарязват на тънки пръчици. По отделно се готвят – слагат се в нагорещен /керамичен/ тиган, разбъркват се с щипка риган и се похлупват, за да се задушат леко. Важно е да останат хрупкави.

Зеленият фасул се вари в тенджера под налягане /когато е по-голямо количество/ или на бавен огън в малко вода и сол.

Приготвя се заливка от лимон, зехтин, риган, сол /или лъжица соев сос/ и малко мед, с която се объркват всички зеленчуци. Добре е заливката да престои поне 30 минути, за да се овкуси добре.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,629 преглеждания

Comments are closed.