Работилница за креативност

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

aktualnoo

Oт 15 април всеки вторник, от 17:30 до 19:00 ч. ще се провежда Работилница за креативност – пространство, което дава тласък на всяко дете да открие и изрази уникалната си индивидуалност, да уважава себеизразяването и на другите и да твори заедно с тях.

Тук децата имат възможност посредством творческите техники и играта да се потопят и опознават своите чувства, емоции, вълнения и през тях да се свържат със своята креативност. Те се забавляват и творят, развихрят въображението си и своята увереност в собствените си възможности и в това да се изразяват пред другите, развиват умения за сътрудничество.
В този процес организаторите не целият да научат децата на техники за рисуване или работа с глина, нито търсят конктретен резултат в произведението. Основният фокус е върху свободното изразяване и радостта от това да изразиш себе си.

Играта е творческа дейност в своята същност, а от друга страна, е най-сериозното занимание за децата. Тя е изразяването и сбъдването на техните желания. Играта отваря също и пространство за иницииране на емоционални взаимоотношения и така подпомага социалните контакти при децата. Творческият процес помага на децата да отработят неусетно преживявания, емоции и чувства от реалния живот, а творбата е посредникът между вътрешния свят на детето и външната реалност. Участието в този процес дава на децата увереност в себе си и себеуважение, развива техните социални умения и желание да споделят с другите своята уникална същност.

Водещи на двете занимания са Мариела Михайлова – дългогодишен училищен психолог, психодрама терапевт, автор на интерактивни образователни програми, тренинг-обучител и Боряна Славова – психотерапевт и магистър по артистични психо-социални практики.

Работилницата е подходяща за деца от 7 до 10 години, цената е 60 лв. за 4 занимания. Адрес: бул. „Васил Левски“ 74, ет.1

За предварителни записвания: 0889 427 836, boriana.slavova@gmail.com или 0899 995 944, mariela1@abv.bg.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,401 преглеждания

Comments are closed.