• No categories

Каша със сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Kasha sas sirene_660x430

Кашата, това позабравено блюдо от народните поговорки и приказки, е сред традиционните ни ястията, които ни свързват с останалите славянски народи. Но рецептата на нашия шеф-готвач Ивелина Иванова има подчертано роден стил заради характерното съчетание със сирене и червен пипер. Уверяваме ви, че една вкусно приготвена каша внася много уют и настроение у дома.

Необходими продукти за 4 порции:

2 стръка праз, нарязани на тънки кръгчета, или 2 връзки пресен лук, едро нарязан

300 г краве сирене, натрошено

1 с. л. червен пипер
4 с. л. брашно
100 г масло
 
Начин на приготвяне:

1.Маслото се сгорещява и в него се слага празът. Разбърква се на умерен огън, докато омекне и започне да се зачервява.
2.Добавят се червеният пипер и брашното. Разбъркват се и се налива 500 мл гореща вода. Разбърква се, докато се сгъсти. Слага се сиренето. Подправя се на вкус с черен пипер и се поднася гореща.

източник Списание Меню

 

Прочетете още:

Salata%20riba%20ton_660x430%20copy  Салата от зелен фасул и риба тон

tomatoes_bruschette  Брускети с пресни домати

Pileshki%20shnitzel_660x430  Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,521 преглеждания

Comments are closed.