Каша със сирене
Кашата, това позабравено блюдо от народните поговорки и приказки, е сред традиционните ни ястията, които ни свързват с останалите славянски народи. Но рецептата на нашия шеф-готвач Ивелина Иванова има подчертано роден стил заради характерното съчетание със сирене и червен пипер. Уверяваме ви, че една вкусно приготвена каша внася много уют и настроение у дома.
Необходими продукти за 4 порции:
2 стръка праз, нарязани на тънки кръгчета, или 2 връзки пресен лук, едро нарязан
300 г краве сирене, натрошено
1 с. л. червен пипер
4 с. л. брашно
100 г масло
Начин на приготвяне:
1.Маслото се сгорещява и в него се слага празът. Разбърква се на умерен огън, докато омекне и започне да се зачервява.
2.Добавят се червеният пипер и брашното. Разбъркват се и се налива 500 мл гореща вода. Разбърква се, докато се сгъсти. Слага се сиренето. Подправя се на вкус с черен пипер и се поднася гореща.
източник Списание Меню
Прочетете още:
1,521 преглеждания