Пица Маргарита с блат от карфиол (рецепта без глутен)
Тази Маргарита е истински здравословна и вкусна. Подходяща е за всички у дома – от най-малките до най-възрастните в семейството и е перфектна за всеки момент от деня.
Необходими продукти
За блата:
1 средно голяма глава карфиол (около 750 гр.)
1 чаша (100 грама) смлени бадеми (сурови)
2 яйца
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка босилек
сол и прясно смлян черен пипер
За соса:
4 супени лъжици доматен сос
няколко чери домати
130 гр. моцарела
пресен босилек или магданоз
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната предварително до 190 гр. и постелете хартия за печене в средна по големина тавичка.
2. Измийте накъсайте карфиола на цветчета и го смелете в блендера, докато се раздроби на частици колкото ори. Сложете го в тавичката и го запечете за 15 минути в загрятата фурна. Охладете го след това и го прецедете през памучна кърпа или марля, за да отделите останалата в него течност.
3. Добавяне на бадемите, яйца, сушените билки, сол и черен пипер. Разбъркайте до хомогенност и разстелете „тестото“ върху хартия за печене, предварително намазана с масло или олио. Изпечете блата на умерена температура за 15 минути до златисто.
4. Намажете кората с приготвения сос, наредете моцарелата и пресните домати, поръсете с пресния босилек и магданоз.
5. Запечете за още 10 минути докато сиренето добре се разтопи. 9.
Охладете и сервирайте с допълнителна поръска от пресни зелени подправки.
Източник: homecookingadventure.com
5,883 преглеждания