• No categories

Свежи смокини, пълнени с мед и сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

fresh_figs_stuffed_with_cheese

Това е прекрасен летен десерт или дори следобедна закуска за децата. Можете да ги приготвите като леки хапки за по чаша бяло вино или розе.

Какво ни е необходимо?

* 16 средно големи смокини, добре измити и подсушени, срязани по дължина на 2  

* 6 супени лъжици обезмаслено сирене рикота (качествено крема сирене също ще свърши работа)  

* 2 супени лъжици настъргано козе сирене  

* 2 супени лъжици свежи листа мащерка  

* 2 супени лъжици мед  

* щипка черен пипер, свежо смелен  

Как се прави?

* Поставете смокините върху голям поднос със срязаната страна нагоре.

* В купа смесете двата вида сирене и мащерката. Поставете по ¾ лъжица от сместа върху всяка смокиня. Поръсете всяка смокиня с мед и черен пипер. Сервирайте по 4 такива хапки на порция или просто поставете подноса в средата на масата.

Чин-чин и добър апетит!


Още вежи рецепти:

watermelon_banana  Първите седем рецепти за смути с диня

Parfe_1  Малиново парфе

Cheesecake%20copy  Чийзкейк с ягодов конфитюр

Limonov%20mus%20copy  Лимонов мус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,567 преглеждания

Comments are closed.