Салата от спанак, фета и кедрови ядки
Лек и вкусен летен обяд или изискана лятна вечеря преди парти. А защо не и салата, предхождаща вкусно основно ястие по ваш избор.
Тази салата подхожда много на агнешко, но звучи добре и като самостоятелно ястие. Балсамикото неутрализира соленото сирене, а комбинацията от свеж спанак и кедрови ядки е толкова вкусна и изтънчена.
Какво ни е необходимо?
• 450 г свежи листа от спанак (желателно е да са малки и крехки)
• 450 г фета сирене, нарязано на кубчета (фетата може да се замени от сирене по ваш вкус, например козе или овче)
• 8 супени лъжици кедрови ядки, леко запечени на тиган
• 1 глава червен лук, нарязан на тънки шайби
• балсамико оцет
• зехтин за поръсване
Как се приготвя?
1. Поставете спанака и фетата, заедно с лука и кедровите ядки в купа.
2. Поръсете с оцета и зехтина, което позволява на съставките да комбинират различните си вкусове в един общ букет.
3. Сервирайте като гарнитура към агнешко, пилешко или заедно с препечен домашен хляб.
Добър апетит!
снимка: bbc.co.uk
Вижте още вкусни рецепти:
Да приготвим перфектните аранчини
4,386 преглеждания