• No categories

7 начина да използвате отново празните бутилки от бира

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

vase

Да, можете да изхвърлите бутилките от бира в кофата за стъкло (а от там кой знае къде отиват, но това е друга тема…). Но защо просто не включим въображението в действие и не направим нещо с тях?

В сезона на бирата, сигурно и вашият дом се пълни с бирени бутилки, които от време на време изхвърляте в кофите за разделно събиране на отпадъците. А замисляли ли сте се какво друго можете да правите с тях? Ето една добра възможност да покажем на децата как могат да се погрижат за планетата и да използват въображението си едновременно. Ние се поразтърсихме в интернет за разни идеи. Това, което открихме работи идеално и с всяквкви други бутилки, така че ако имате такива – четете нататък.  

hanging

  • Идея 1: Премахвате етикета на бутилката и веднага ги превръщате във вази за цветя. Много оригинално, няма що – казахте си го вече, нали? Да, но сега си представете малка масичка на обсипан с цветя балкон или на градинската маса на вилата…. вазите от бутилки внасят толкова простота и романтика… Ако използвате прозрачни бутилки, с тел, обвита около гърлото и окачени на клоните на раззеленено дърво с малко цвете, натопено във всяка една – идеална декорация за градинското ви парти.
  •  Идея 2: Махате едикета на бутилката и имате готов свещник за дълги бели свещи. Ако ги скупчите на едно място, получавате чудесен интериорен акцент – а защо не и екстериорен. Можете да използвате такива свещници върху лавицата над камината, шкаф в антрето, малка  декоративна масичка или където ви хареса. Можете да експериментирате с цветове и форми, събрани на едно място или да подберете само еднакви на вид бутилки.

kitchen_liquids

  • Идея 3: Махнете етикета и използвайте бутилките за съхранение на различни готварски течни подправки – зехтин с различни билки, домашен оцет, сосове, домашен течен сапун или препарат за миене на чинии. Тъмните бирени бутилки са чудесни за съхранение на масла, които трябва да се пазят от светлината.

recycled_wine_bottle_glasses_BuitY_24431

  • Идея 4: Можете да направите ваш собствен комплект от стъклени чаши, като премахнете етикетите и заненсете бутилките в стъкларски ателие, където да отрежат горната им част. Бъдете сигурни, че никой няма да има като вашия комплект чаши за лимонада, коктейл или сладоледи. Можете да направите такъв и за подарък.

candleholders_etsy

  • Идея 5: Повторете стъпките от Идея 4, за да направите чудесни малки свещници за чаени свещи. Тук можете да направи комплект от еднакви такива или да експериментирате с различни цветове, форми и големини. Всичко зависи от вас самите. Можете да ги оставите семпли или да ги декорирате с декупаж, ецване, рисунки върху стъкло или да ги облепите с мидички, мъниста или камъни.

bottle-garden-borders-2

  • Идея 6: Бирените бутилки са много добър материал за ниски градински преградки – просто си обърнете с гърлото надолу и закопайте в земята по-тънката им част. Можете да ги използвате за очертаване на градинската алея, а ако ги закопаете още по-ниско, те ще се превърнат в настилка на алеята. Те са идеални за очертаване на градинки за  различните  цветя, алеите и мястото на масата и столовете за кафе. Ако използвате различни цветове  можете да създадете стъклена мозайка в градината.
  • Идея 7: Като казахме мозайка се сетихме и за красивата стъклена украса, която можете да си направите в къщи от бирени бутилки в различни цветове – от стъклени „стъпки“в градината, до малки поилки за птичките, градински преграждения, направени от стъклени бутилки, обвити в телена мрежа или дори интериорна стена, изградена от мозайка от стъклени бутилки.

 

Решихте ли какво ще правите със старите бирени бутилки?

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,772 преглеждания

Comments are closed.