• No categories

Крем карамел в тиква

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tikva-s-krem-karamel

Необходими продукти:

1 тиква около 1-1,5 кг.

500 мл. прясно мляко

4 яйца

4-5 с.л. захар

2-3 с.л. захар за карамела

ванилия

брашно за поръсване на тиквата от вътре

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта за кратко, добавете прясното мляко и ванилията. Карамелизирайте 2-3 с.л. захар .

Измийте тиквата, отрежете капаче от страната да дръжката, почистете семките и поръсете с брашно. Направете светъл карамел от 2-3 с.л. захар и го изсипете на дъното на тиквата, върху него излейте яйчено-млечната смес. Покрийте с капачето и сложете тиквата в дълбок съд като го напълните с вода, която да достига до 1-2 пръста от отвора на тиквата.

Загрейте фурната до 160-180 градуса и печете десерта най-малко 1,5-2 часа. Водата в съда, в който сте поставили тиквата не бива да завира, за да стане крем-карамелът ви гладък.

След като изпечете тиквата с крем-карамела, извадете съда от фурната и тиквата от съда. Оставете да се охлади напълно и едва след това я нарежете. Най-добре на следващия ден, за да може кремът да се стегне напълно.

Сполучливият десерт изглежда точно като на илюстрацията, но и да не го докарате на вид, със сигурност на вкус ще бъде превъзходен, особено ако обичате тиква и крем-карамел, а какво остава двете събрани в едно.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

22,223 преглеждания

Comments are closed.