Шоколадов мус от Франция
Ерик Вонжон попада в България по любов – преди години настоящата му съпруга Краси пуска обява в специализирано списание, че си търси партньор за отваряне на ресторант. На обявата отговаря Ерик без да подозира, че срещата с бъбривата усмихата Краси ще промени напълни живота му. Преди около 1 година двамата отварят в София Le Bistro, малко уютно семейно заведение, което предлага автентична и достъпна френска кухня за ценители.
Шоколадов мус от Франция
За 6 порции:
200 г качествен черен шоколад
4 жълтъка
40 г захар
6 белтъка
Шоколадът се разтапя на водна баня. Жълтъците и захарта се разбиват добре и се смесват с шоколада. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се смесват с шоколадовата смес бавно и внимателно. Готовата смес се разпределя в купички, всяка купичка се покрива със свежо фолио и се оставя в хладилника за минимум 1 час. Украсява се според вкуса.
Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив.
3,180 преглеждания