• No categories

Шоколадов мус от Франция

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shokoladov-mus

 

Ерик Вонжон попада в България по любов – преди години настоящата му съпруга Краси пуска обява в специализирано списание, че си търси партньор за отваряне на ресторант. На обявата отговаря Ерик без да подозира, че срещата с бъбривата усмихата Краси ще промени напълни живота му. Преди около 1 година двамата отварят в София Le Bistro, малко уютно семейно заведение, което предлага автентична и достъпна френска кухня за ценители.

 

Шоколадов мус от Франция

За 6 порции:

200 г качествен черен шоколад

4 жълтъка

40 г захар

6 белтъка

Шоколадът се разтапя на водна баня. Жълтъците и захарта се разбиват добре и се смесват с шоколада. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се смесват с шоколадовата смес бавно и внимателно. Готовата смес се разпределя в купички, всяка купичка се покрива със свежо фолио и се оставя в хладилника за минимум 1 час. Украсява се според вкуса.

 

Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив.

^EF5520795615C8E00DEB85E2B8D910C75794148BEE89D39A68^pimgpsh_thumbnail_win_distr

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,180 преглеждания

Comments are closed.